петак, 1. јун 2012.

ГОСТІ ФЕСТИВАЛЮ «КАЛИНА - 2012»




НАЦІОНАЛЬНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ГУЦУЛЬСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ «ГУЦУЛІЯ»
Івано-Франківський національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» - професійний вокально-хореографічний колектив.
Державний гуцульський ансамбль пісні і танцю створений у 1939 році відомим українським композитором та культурним діячем Ярославом Барничем. У травні 1940 року ансамбль показав свою першу програму в Станіславі (тепер м. Івано-Франківськ).
Творчий склад колективу - 50 осіб, зокрема мішаний хор, танцювальна група, оркестр народного типу, співаки. В 1956-1970 роках на новий якісний рівень ансамбль вивів Михайло Грицишин. З початку 1980-х років художнім керівником ансамблю є народний артист України, професор Петро Князевич.



Ансамбль збирає, художньо обробляє та пропагує гуцульську народну творчість, створює нові пісні, танці і театралізовані вокально-хореографічні картини з життя Гуцульщини. В репертуарі ансамблю є також твори української, російської і зарубіжної класики.
Гуцульський ансамбль пісні і танцю за період свого існування провів понад 10 тисяч концертів у різних країнах світу: Англії, Німеччині, Польщі, Угорщині, Італії, Канаді.
http://www.ridneslovo.co.rs/

Нема коментара:

Постави коментар